nieuws

Verliesjaar voor Grontmij

bouwbreed

Verliesjaar voor Grontmij

Ingenieursbureau Grontmij duikt dit jaar in de rode cijfers. Topman Sylvo Thijssen stapt per direct op om plaats te maken voor Michiel Jaski (52).

Grontmij brengt een versnelling aan in zijn op 8 november gepresenteerde herstructureringsplannen. De ingezette sanering kost in Nederland 150 tot 200 van de 2200 arbeidsplaatsen. De inkrimpingen treffen vooral de Nederlandse activiteiten, waar het concern zwaar getroffen wordt door de bezuinigingen bij met name de lagere overheden. Ook de haperende bouwproductie speelt een rol.

Voor de saneringen op het personele vlak treft het bureau een voorziening van 9 miljoen euro. Voor het terugbrengen van het aantal kantoren reserveert Grontmij in het vierde kwartaal 3 miljoen euro. Het geld is nodig voor samenvoegingen en het lokaal scheppen van extra voorzieningen. Gelijktijdig ontstaan leegstaande panden. Grontmij verwacht dit jaar af te kunnen sluiten met een bruto winst (ebita) van 36 tot 40 miljoen euro. Vorig jaar was nog goed voor 46,5 miljoen euro. Door de saneringskosten duikt het concern echter in de rode cijfers.

Reageer op dit artikel