nieuws

Verhagen sluit Green Deals met bedrijfsleven

bouwbreed

Minister Verhagen (economische zaken) heeft met marktpartijen en natuurorganisaties een overeenkomst bereikt voor het gemeenschappelijk onderhouden van biodiversiteit, zogenoemde Green Deals.

Onder meer moet men zo meer ervaring opdoen met tijdelijke natuur. Als op braakliggende gronden spontaan natuur ontstaat, kan dit economische ontwikkeling tegenhouden. Indien de gebieden zijn bestempeld voor tijdelijke natuur, is dit eenvoudiger. Het samenwerkingsverband heet Alliantie Tijdelijke Natuur. De overheid ondersteunt voorbeeldprojecten en belooft om het concept-beleid om te zetten in een definitieve beleidslijn. Ook zullen de ervaringen in de nieuwe wet Natuur terechtkomen. Ook wil de minster toepassing van resthout uit de emballage en palletindustrie nuttig toepassen en het versterken van maatschappelijk ondernemerschap op landgoederen.

Reageer op dit artikel