nieuws

Van ’t Hek helpt bij bouw brug Suriname

bouwbreed Premium

Het Nederlandse bedrijf Gebroeders Van ’t Hek levert een bijdrage aan de bouw van een brug over het Saramaccakanaal bij Paramaribo. Daartoe heeft directeur Bart van ’t Hek in de voormalige kolonie een contract gesloten. Van ’t Hek is onder meer belast met de funderingswerkzaamheden en levert de boorpalen voor de stalen brug. Voor de […]

Het Nederlandse bedrijf Gebroeders Van ’t Hek levert een bijdrage aan de bouw van een brug over het Saramaccakanaal bij Paramaribo. Daartoe heeft directeur Bart van ’t Hek in de voormalige kolonie een contract gesloten.

Van ’t Hek is onder meer belast met de funderingswerkzaamheden en levert de boorpalen voor de stalen brug. Voor de fundering wordt de zogeheten Hek-buispaal toegepast, wat voor Suriname een primeur is. Deze buispaal 100 procent grondverdringende paal heeft een permanente stalen casing, die trillingsvrij wordt vervaardigd. Omdat twee belangrijke waterleidingbuizen in de bodem lopen, is besloten dit systeem toe te passen.

Hoofdaannemer is het lokale bedrijf Nameco.

Reageer op dit artikel