nieuws

Trainingscomplex voor Vitesse

bouwbreed

Bouwbedrijf Veluwezoom Verkerk uit Zevenaar en Kuijpers Installaties uit Arnhem gaan het nieuwe trainingscomplex van Vitesse op Papendal bij Arnhem bouwen. Deze week zijn de contracten met de voetbalclub getekend.

De bouw start op 25 januari. Volgens planning wordt het trainingscentrum op 14 december 2012 opgeleverd. In februari 2013 gaat het, in de woorden van Vitesse, ‘meest moderne trainingsaccommodatie van Nederland’ in gebruik. De bouw van het centrum op Papendal was een jarenlange wens van de club. Met de komst van de Georgische zakenman Merab Jordania als nieuwe eigenaar werd het plan ook financieel haalbaar. De kosten van het project bedragen naar schatting 8 miljoen euro.

Het ontwerp van het complex is van de hand van Geesink Weusten Architecten, eveneens uit Arnhem. Het trainingscentrum van Chelsea vormde daarbij een voorbeeld.

Reageer op dit artikel