nieuws

Studiecomplex in aanbouw

bouwbreed Premium

Studiecomplex in aanbouw

Een boring van 1,2 kilometer lang was nodig om een persleiding van Gorredijk naar Lippenhuizen op zijn plek te krijgen. Aannemer A. Hak Noordoost uit Heerenveen en A. Hak Drillcon gebruikten daarvoor hun 150 ton zware boormachine, een krachtpatser waarmee een van de langste boringen in Nederland kan worden gemaakt.

Tijdens een continudienst van twee weken is met een ruimer in vier slagen de doorsnede van het boorgat van 20 tot 70 centimeter vergroot. Voor de boring was in totaal 1000 kuub bentoniet nodig. De boorspoeling wordt hergebruikt. De persleiding van 50 centimeter doorsnee is in minder dan 12 uur door het boorgat getrokken. Opdrachtgever Wetterskip Fryslân heeft de leiding nodig om de rioolwaterzuivering in Gorredijk op het provinciaal rioolnet aan te sluiten.

Reageer op dit artikel