nieuws

Staalproductie Europese Unie krimpt

bouwbreed

Staalproductie Europese Unie krimpt

De staalproductie in de Europese Unie krimpt. Europa’s grootste staalland Duitsland haalde in oktober 4,2 procent minder uit zijn hoogovens dan een jaar geleden.

De Europese Unie (in oktober goed voor 15,3 miljoen ton) is de enige regio waar de volumes dalen. Met uitzondering dan van het continent Afrika, waar de bescheiden productie (uit vooral Egypte en Zuid-Afrika) met 12,8 procent terugliep tot 1,2 miljoen ton.

Nederland heeft in de eerste tien maanden van het jaar 7,3 miljoen ton ruw staal vervaardigd. De productie ligt daarmee 7,8 procent hoger dan in dezelfde periode van 2010. In oktober temperde de groei tot 3,2 procent hetgeen een maandproductie opleverde van 626.000 ton.

Reageer op dit artikel