nieuws

Skeeleren en schaatsen

bouwbreed

De nieuwe ijs- en skeelerbaan op het sportpark Fanny Blankers-Koen in Almere krijgt het logo van aannemer Kessel in full-colour.

Een medewerker Van Bekkum Bestratingsbedrijf uit Wezep legt drie kleuren klinkers. De naam van Kessel zelf wordt er nog in geschilderd. Het logo is een verrassing voor opdrachtgever gemeente Almere en de Almeerse Schaatsvereniging. Met een helling tot circa 1,20 meter hoogte en een vlak stuk van slechts 7 meter voldoet de 400- skeelerbaan, rechts op de foto, aan de internationale eisen, zoals die op de komende Olympische Spelen in Londen ook gelden. De hoge hellingshoek is nodig vanwege de enorme snelheden die skeeleraars ontwikkelen. De geasfalteerde schaatsbaan kan tegelijk met de mijnsteenbaan, die helemaal buitenom loopt, onder water worden gezet. Als het vriest kunnen schaatsers van een 18 meter brede ijsvloer gebruikmaken. De kosten voor de aanleg van deze officiële wedstrijdbaan bedragen 1 miljoen euro.

Reageer op dit artikel