nieuws

Richtlijn voor over de grens werken vereenvoudigd

bouwbreed

Richtlijn voor over de grens werken vereenvoudigd

Beroepskwalificaties moeten binnen de Europese Unie snel, eenvoudig en betrouwbaar erkend worden. De Europese Commissie gaat daarvoor de richtlijn aanpassen.

Het idee van de Commissie is voor beroepsgroepen die daar belangstelling voor hebben een beroepskaart aan te bieden. “Ik ben ervan overtuigd dat het idee van een Europese beroepskaart – een elektronisch getuigschrift – de goede aanpak is omdat het de erkenningsprocedures voor mobiele beroepsbeoefenaren zal vereenvoudigen en versnellen”, zei eurocommissaris Michel Barnier bij de presentatie van zijn voorstellen.

Momenteel geldt voor een beperkt aantal beroepen, vooral de medische sector en architecten, een automatische erkenning van diploma’s. Die beroepsgroepen kunnen nu al simpel over de grens werken. Voor andere beroepsgroepen gelden per land andere regels.

Reageer op dit artikel