nieuws

Privaat fonds mikt op middelgrote bouwer

bouwbreed

Corinthe Corporate Finance (CCF) heeft gisteren een nieuw investeringsfonds voor middelgrote bouwbedrijven geïntroduceerd, het Bouw Participatie Fonds.

Hetfonds – volgens CCF het eerste private fonds in Nederland dat zich uitsluitend richt op ondernemers in de bouwsector – moet bedrijven helpen aan broodnodig kapitaal. Het vizier staat daarbij gericht op bouwondernemingen, maar ook op installatiebedrijven, ingenieursbureaus en toeleveranciers met een minimale omzet van 5 miljoen euro.

Het betreft bedrijven die geld nodig hebben om een nieuwe groeistap te maken of bouwers die met financieringsproblemen kampen als gevolg van uitstel van projecten, aldus fondsmanager Michiel Segers. Ook ondernemingen die kapitaal nodig hebben voor een reorganisatie, kunnen bij het fonds terecht.

De kapitaalinjecties liggen tussen de 250.000 en 1 miljoen euro. Hogere bedragen kunnen worden verstrekt, maar in dat geval wordt er altijd nog een andere financieringsbron bij gezocht. In ruil voor een investering vraagt het fonds “een substantieel” aandelenbelang in het betreffende bedrijf.

“We investeren nadrukkelijk in bedrijven die potentieel hebben en of onderscheidend zijn in de markt, licht Segers toe. “Het doorsnee capaciteitsbedrijf is qua profiel niet interessant voor ons. Dit fonds is niet bedoeld om de huidige overcapaciteit in de bouw in stand te houden.”

Het Bouw Participatie Fonds wordt gemanaged door CCF. Het geld wordt bij elkaar gebracht door een groep informele investeerders, waaronder ook oud-bouwondernemers.

Reageer op dit artikel