nieuws

‘Overheid moet voorbeeld geven met inkoop duurzaam hout’

bouwbreed

‘Overheid moet voorbeeld geven met inkoop duurzaam hout’

Duurzaam geproduceerd hout: overheden en bedrijven zijn niet onwelwillend het af te nemen maar vinden het vaak te duur.

De brochure Bewust met Hout moet inkopers van de overheid ertoe bewegen voor ‘duurzaam’ te kiezen en zo een voorbeeld te geven aan bedrijven. Directeur Duurzaam Inkopen Wiana Partakusuma van het ministerie van Infrastructuur en Milieu zei op de Nationale Houtdag in Rotterdam de brochure ‘nadrukkelijk’ onder de aandacht te brengen van staatssecretaris Atsma. Die zou dan kunnen besluiten dat de overheid alleen aantoonbaar duurzaam geproduceerd hout consequent voorschrijft in aanbestedingen.

Mede daardoor zal de vraag naar duurzaam geproduceerd hout toenemen. Dat verwachten de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) en de Nederlandse Bond van Timmerfabrikanten (NBvT). Beide organisaties namen het initiatief voor de brochure met het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de Unie van Waterschapen, het InterProvinciaal Overleg (IPO) en de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

Lees de brochure Bewust met Hout

Reageer op dit artikel