nieuws

Ondernemers zijn gedoe rond Airport Lelystad zat

bouwbreed Premium

De Bedrijfskring Lelystad, de belangenvereniging van Lelystadse ondernemers, overweegt juridische stappen te nemen tegen de gemeente Lelystad, de provincie Flevoland en de Schiphol Group.

De georganiseerde ondernemers verwijten de drie partijen “onbehoorlijk bestuur”. Aanleiding is de uitspraak van de Raad van State, die woensdag een besluit over de uitbreiding van Lelystad Airport vernietigde. Het was de vierde keer dat de raad een plan voor het vliegveld afkeurde. Met name onduidelijkheid over de termijn waarop het vliegveld moet uitbreiden en de toekomstige vliegroutes, was voor de raad een reden om het plan naar de prullenbak te verwijzen. De bedrijfskring snapt niet dat drie partijen met zoveel ambtenaren en juristen in dienst, niet in staat zijn om een fatsoenlijk plan in elkaar te draaien. De kring hoopt met een gang naar de rechter te bereiken dat de uitbreiding toch zo snel mogelijk van start gaat. Veel Lelystadse ondernemers zijn gebaat bij een grotere luchthaven.

Reageer op dit artikel