nieuws

Nederland achterop bij aanpak CO2-last

bouwbreed Premium

De verhouding tussen het Nederlands bruto nationaal product en de uitstoot van kooldioxide is vorig jaar verslechterd. Terwijl de CO2-intensiteit tot 2050 jaarlijks met 5,2 procent moet verminderen, nam de hinder nog met 2,4 procent toe. Jeroen Kruijd van PwC, een expert op het gebied van de uitstoot van kooldioxide, vindt de investeringen in de […]

De verhouding tussen het Nederlands bruto nationaal product en de uitstoot van kooldioxide is vorig jaar verslechterd. Terwijl de CO2-intensiteit tot 2050 jaarlijks met 5,2 procent moet verminderen, nam de hinder nog met 2,4 procent toe.

Jeroen Kruijd van PwC, een expert op het gebied van de uitstoot van kooldioxide, vindt de investeringen in de verduurzaming van de Nederlandse economie veel te gering om de internationaal afgesproken doelstellingen te halen. Nederland verkeert in de achterhoede van de grootste twintig economieën. Kruijd: “De Nederlandse overheid moet een heldere positie innemen hoe de doelstellingen van 2050 te bereiken. Bijvoorbeeld door per sector de route aan te geven naar de laagst mogelijke uitstoot.”

Reageer op dit artikel