nieuws

Markt en regels vormen kopzorg van familiebedrijf

bouwbreed Premium

Markt en regels vormen kopzorg van familiebedrijf

Familiebedrijven hebben steeds meer moeite met de wet- en regelgeving. Samen met de negatieve spiraal van de prijsontwikkelingen zijn ze volgens de barometer van bankier Van Lanschot de grootste kopzorg van de ondernemers.

“De ondernemers hijsen de stormbal”, zegt directeur Lucien Claessens van de dga-desk van Van Lanschot. “De zorgen over debiteuren en liquiditeit nemen toe en ook de solvabiliteit wordt langzaam een thema.” In de ogen van Van Lanschot is innovatie niet voorbehouden aan tijden van voorspoed. Juist in tijden van tegenslag ontstaan verrassende ideeën. Zonder kou immers was nooit de kleding uitgevonden.

Lees de Familiebedrijven Barometer

Reageer op dit artikel