nieuws

Lot bedrijfschap afbouw onzeker

bouwbreed Premium

Het voortbestaan van het Bedrijfschap Afbouw en andere product- en bedrijfschappen is gisteren tijdens een debat in de Tweede Kamer hoogst onzeker geworden. Er tekent zich een meerderheid af voor een voorstel van de VVD om ze op te heffen. Alleen het CDA schaart zich nog achter het voorstel van het kabinet om bedrijfschappen in […]

Het voortbestaan van het Bedrijfschap Afbouw en andere product- en bedrijfschappen is gisteren tijdens een debat in de Tweede Kamer hoogst onzeker geworden. Er tekent zich een meerderheid af voor een voorstel van de VVD om ze op te heffen.

Alleen het CDA schaart zich nog achter het voorstel van het kabinet om bedrijfschappen in sterk afgeslankte vorm te laten voortbestaan.Dat ging VVD-Kamerlid Charlie Aptroot, die al lang pleit voor het opheffen van de schappen, niet ver genoeg. Hij diende een motie in om ze alsnog snel op te heffen en kreeg daarvoor de steun van PVV en SP.

Die steun kan nog groter worden, want D66, GroenLinks en PvdA overwegen ermee in te stemmen als minister Henk Kamp (sociale zaken) niet tegemoetkomt aan hun eisen. De ChristenUnie, die in haar verkiezingsprogramma voorstander was van opheffen van de schappen, ziet in het kabinetsvoorstel een verbetering. De ChristenUnie houdt het kruit droog tot de stemming van volgende week.

Reageer op dit artikel