nieuws

Lokaal

bouwbreed Premium

Lokaal
OOSTERHOUT - In Oosterhout plaatsen medewerkers van Zwaluwe bouw- en aannemersbedrijf uit Zevenbergschen Hoek betonelementen voor het nieuwe hoofdkantoor voor Rabobank Amerstreek. Het door Marquart Architecten ontworpen complex wordt dertig meter hoge en belooft een CO2 neutrale - pand te worden dat medio 2012 klaar moet zijn. In het gebouw worden zonnepanelen, ondergrondse warmte/koude opslag en o.a. lichtweerkaatsing in een vijver in de bouw opgenomen. COPYRIGHT TON BORSBOOM

Aannemer Zwaluwe Bouw uit Lage Zwaluwe zal een dezer dagen het hoogste punt (zo’n 30 meter) bereiken van het nieuwe advieskantoor van de Rabobank Amerstreek op bedrijventerrein Weststad, aan de A59, in Oosterhout.

Het ontwerp is van architect Hans Marquart. Het streven was om lokale partijen zoveel mogelijk een kans te geven in de aanbestedingsfase. Zowel Zwaluwe Bouw als Unica uit Oosterhout, verantwoordelijk voor de w-installaties, komt inderdaad uit de Amerstreek. Van Loon uit Dongen, die de elektra voor zijn rekening neemt, zit net buiten die regio. Foto: Ton Borsboom

Reageer op dit artikel