nieuws

Langjarig contract voor onderhoud steeds populairder

bouwbreed Premium

Langjarig contract voor onderhoud steeds populairder

Niet hoe, maar dát een probleem wordt opgelost gaat steeds meer gelden voor onderhoudscontracten. In toenemende mate besteden opdrachtgevers hun onderhoud uit in langjarige contracten per pand of per weg.

De basisprincipes van pps-contracten vinden op deze manier hun weg in de onderhoudssector. Rijkswaterstaat zette de trend met de prestatiecontracten voor wegonderhoud per snelweg. De Rijksgebouwendienst maakt een inhaalslag met achtjarige contracten voor drie gevangenissen en de nieuwbouwtorens van de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken en experimenteerde al eerder met het VROM-gebouw en de Hoftoren.

Lees meer over maincontracting: beheer en onderhoud in één hand

Reageer op dit artikel