nieuws

Kastje houdt privégebruik van bestelwagen bij

bouwbreed Premium

Kastje houdt privégebruik van bestelwagen bij

De Belastingdienst gaat komend jaar een proef doen met anders belasten van privégebruik van bestelwagens. Een speciaal kastje gaat het gebruik bijhouden.

Wie privé veel rijdt in zijn bestelauto gaat volgend jaar meer belasting betalen, wie de bestelwagen nauwelijks privé gebruikt, hoeft minder te betalen.

Nu is de bijtelling voor privégebruik van de bestelauto 25 procent. Wellicht komen er in de toekomst drie of vier tariefgroepen. Met de invoering van de kastjes kan de omstreden rittenregistratie mogelijk gestopt worden. Die levert de eigenaren van bestelauto’s veel administratieve rompslomp op en vormt ook extra werk voor de Belastingdienst.

Wachtdiensten

De bijtelling voor bestelauto’s is al jaren een heikel punt geweest. Vooral voor bedrijven die wachtdiensten kennen in de avond en nacht, zoals gasbedrijven, sommige installateurs en rioolontstoppingsbedrijven was de regeling oorspronkelijk een crime.

Reageer op dit artikel