nieuws

Juristen hebben minder werk door bouwmalaise

bouwbreed Premium

De juridische sector wordt getroffen door de malaise in de bouw. Dat blijkt uit onderzoek van wervingsbureau Yacht. Het aantal juridische vacatures daalde in september en oktober van dit jaar met gemiddeld 39 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De vraag naar juristen daalde vooral in het begin van 2010. Vooral de overheid […]

De juridische sector wordt getroffen door de malaise in de bouw. Dat blijkt uit onderzoek van wervingsbureau Yacht. Het aantal juridische vacatures daalde in september en oktober van dit jaar met gemiddeld 39 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De vraag naar juristen daalde vooral in het begin van 2010. Vooral de overheid en de zakelijke dienstverlening zorgen voor minder werk. Yacht noemt ook de bouwsector als oorzaak voor de dalende werkgelegenheid. “Er hoeven aanzienlijk minder ruimtelijke procedures gevolgd te worden”, verklaart het wervingsbureau.

Reageer op dit artikel