nieuws

Gemaal bij Empel passeerbaar voor glasaal

bouwbreed Premium

De stuwen waren al passeerbaar voor paling, maar sinds deze week vormt ook het gemaal in de Hertogswetering bij Empel geen onneembare hindernis meer. Waterschap Aa en Maas liet daarvoor een speciale aalgoot bouwen. De passage op de plek waar de wetering uitmondt in de Maas, bestaat uit een goot met een borstelmat waarover een […]

De stuwen waren al passeerbaar voor paling, maar sinds deze week vormt ook het gemaal in de Hertogswetering bij Empel geen onneembare hindernis meer. Waterschap Aa en Maas liet daarvoor een speciale aalgoot bouwen. De passage op de plek waar de wetering uitmondt in de Maas, bestaat uit een goot met een borstelmat waarover een kleine hoeveelheid water stroomt. Jonge paling of glasaal kan daardoor omhoog kruipen en aan de andere kant van de dijk via een glijgoot de Hertogswetering inglijden.

Reageer op dit artikel