nieuws

Fusie drie waterschappen in Oost-Nederland

bouwbreed Premium

Een fusie tussen de waterschappen Velt en Vecht en Regge en Dinkel moet in 2014 werkelijkheid zijn. De fusiepartners willen samenwerken met Rijn en IJssel. Eerdere plannen om de drie waterschappen te laten fuseren zijn van de baan. De samenwerking zal intensief zijn. Zo zal bij contacten met andere regio’s en externe partijen een bestuurder […]

Een fusie tussen de waterschappen Velt en Vecht en Regge en Dinkel moet in 2014 werkelijkheid zijn. De fusiepartners willen samenwerken met Rijn en IJssel. Eerdere plannen om de drie waterschappen te laten fuseren zijn van de baan.

De samenwerking zal intensief zijn. Zo zal bij contacten met andere regio’s en externe partijen een bestuurder namens alle drie de waterschappen optreden. Bovendien worden verschillende taken samen opgepakt. Nog deze maand buigen de besturen van de waterschappen zich over het voorstel.

Reageer op dit artikel