nieuws

Europa overweegt waterlabel gebouwen

bouwbreed

Na het energielabel komt er misschien ook een verplicht waterlabel voor gebouwen dat de waterprestaties inzichtelijk moet maken.

Het is één van de plannen van de Europese Commissie die verspilling van zoet water moeten tegengaan. De commissie denkt ook na over productgerichte waterlabels voor toiletten of douches. Het verplichten van watermeters is een ander plan waarover Europa zich buigt.

Tevens overweegt de Commissie verhoging van de waterprijzen in gebouwen. In een consultatieronde krijgen overheden tot 8 februari 2012 om te reageren op de voorstellen.

Hoewel het introduceren van een waterlabel hoe dan ook een kwestie van jaren zal zijn, voelt de PVV de bui nu al hangen. PVV’er Eric Lucassen voorspelt problemen met ingewikkelde normen die ook het energielabel parten spelen. “Waar bemoeit Europa zich toch mee”, vraagt hij zich af.

Reageer op dit artikel