nieuws

Edelgas waarschuwt voor lekkende CO2-opslag

bouwbreed

Sporen van edelgassen verraden of een ondergrondse opslag voor CO2lekt. Bepaalde varianten van deze gassen zijn altijd te vinden waar CO2voorkomt. De hoeveelheden geven een indruk van de concentratie aan CO2. Voor het vaststellen van deze hoeveelheden ontwikkelden onderzoekers van de universiteit van Edinburgh een meetmethode. Deze wordt momenteel getest bij een CO2-opslag in Canada […]

Sporen van edelgassen verraden of een ondergrondse opslag voor CO2lekt. Bepaalde varianten van deze gassen zijn altijd te vinden waar CO2voorkomt. De hoeveelheden geven een indruk van de concentratie aan CO2. Voor het vaststellen van deze hoeveelheden ontwikkelden onderzoekers van de universiteit van Edinburgh een meetmethode. Deze wordt momenteel getest bij een CO2-opslag in Canada waarvan het vermoeden bestaat dat die lekt.

Reageer op dit artikel