nieuws

Duurder staal op komst

bouwbreed Premium

De staalprijzen beloven per 1 januari 2012 te stijgen. Reken op 30 euro per ton plus de effecten van de goedkope euro. Bovendien zorgen de energieprijzen voor allesbehalve een neergaand effect. Opvallend is dat de stijging samenvalt met een daling van de schrootprijzen. De kunststoffen trekken gescheiden op. Voor hdpe moet hetzelfde worden betaald als […]

De staalprijzen beloven per

1 januari 2012 te stijgen. Reken op 30 euro per ton plus de effecten van de goedkope euro. Bovendien zorgen de energieprijzen voor allesbehalve een neergaand effect. Opvallend is dat de stijging samenvalt met een daling van de schrootprijzen.

De kunststoffen trekken gescheiden op. Voor hdpe moet hetzelfde worden betaald als een week geleden. De prijs van pvc daalt, terwijl PP daarentegen weer stijgt. Oorzaak van de grote verschillen is het onderscheid in vraag.

Geen beweging op de houtmarkt. Duitsland voert 9 procent minder uit naar China. Het verlies wordt niet goedgemaakt in Europa.

In de Verenigde Staten stegen de houtprijzen licht. Ze zijn echter nog niet teruggekeerd op het niveau van een jaar geleden. De handelaren klagen over de niet lekker lopende afzet. Al te vaak komen de inkopers van de aannemers terug in een poging van een reeds bestelde partij toch weer nog wat van de prijs af te knabbelen.

Zink werd afgelopen week 7 procent duurder. Koper en aluminium stegen 4 procent in prijs. Lood nam genoegen met 3 procent extra. De zand- en grindprijzen zijn stabiel.

(NBI)

Reageer op dit artikel