nieuws

Drijfzand ontdekt op zandmotor

bouwbreed

Drijfzand ontdekt op zandmotor

Inspecteurs van de provincie Zuid-Holland hebben op de Zandmotor voor de kust van Ter Heijde drijfzand ontdekt.

De extreme zuidwestelijke winden die de afgelopen dagen voor de kust waaiden zouden dit veroorzaak hebben. Het drijfzand zit vooral aan de westelijke zijde van de lagune en het binnenmeertje. De provincie heeft deze gebieden afgezet met waarschuwingsborden.

Volgens de provincie is het drijfzand “niet levensgevaarlijk”. “Je kunt er niet in verdrinken omdat de opwaartse druk dat onmogelijk maakt. Wel kun je er voor een deel in wegzakken en vast komen te zitten. Voor honden en paarden geldt dat zij letsel op kunnen lopen wanneer zij los proberen te komen uit het drijfzand.”

Drijfzand is een mengsel van zand en teveel water. Na verloop van tijd neemt de hoeveelheid water in het mengsel af, hierdoor wordt de bodem weer steviger. De provincie verwacht dat het drijfzand tijdelijk zal zijn. “Als de wind weer afgenomen is, zal het zand na enkele dagen inklinken.”

Lees meer over de Zandmotor

Reageer op dit artikel