nieuws

Delta ziet kerncentrale nog half jaar aan

bouwbreed Premium

Het Zeeuwse energiebedrijf Delta zal mogelijk geen leidende rol meer spelen bij de plannen voor een tweede kerncentrale in Borssele. Dat werd duidelijk tijdens de vergadering van de aandeelhouders in Middelburg. Delta wil nog 10 miljoen euro steken in de voorbereiding voor een tweede kerncentrale. Daarna moet meer duidelijk zijn over mede-investeerders, het politieke klimaat […]

Het Zeeuwse energiebedrijf Delta zal mogelijk geen leidende rol meer spelen bij de plannen voor een tweede kerncentrale in Borssele. Dat werd duidelijk tijdens de vergadering van de aandeelhouders in Middelburg.

Delta wil nog 10 miljoen euro steken in de voorbereiding voor een tweede kerncentrale. Daarna moet meer duidelijk zijn over mede-investeerders, het politieke klimaat en het investeringsklimaat en de publieke support. Het komende halfjaar wordt daarvoor cruciaal, zei commissaris Daan van Doorn.

In een stuk in NRC Handelsblad noemen 69 hoogleraren de centrale onnodig, onbetaalbaar en onrendabel. In feite weet Delta dat ook, maar hoopt het energiebedrijf op de huidige coalitie die kernenergie noodzakelijk vindt.

Reageer op dit artikel