nieuws

Corporaties leven beloningscode na

bouwbreed Premium

Bijna 80 procent van de corporatiesbestuurders wordt momenteel beloond volgens de beloningscode die sinds 1 juli 2010 verplicht is voor leden van de brancheorganisatie Aedes. Nog maar 5 procent van de topmannen verdient meer dan de Balkenendenorm (ruim 190.000 euro). Dat blijkt uit onderzoek van de Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties (VTW) en de Nederlandse […]

Bijna 80 procent van de corporatiesbestuurders wordt momenteel beloond volgens de beloningscode die sinds 1 juli 2010 verplicht is voor leden van de brancheorganisatie Aedes. Nog maar 5 procent van de topmannen verdient meer dan de Balkenendenorm (ruim 190.000 euro).

Dat blijkt uit onderzoek van de Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties (VTW) en de Nederlandse Vereniging Bestuurders Woningcorporaties (NVBW).

VTW-directeur Albert Kerssies spreekt van een positieve ontwikkeling. “Dit geeft aan dat de corporatiesector heel serieus omgaat met het op een maatschappelijke wijze belonen van bestuurders”, zegt hij. Volgens Kerssies is er overduidelijk een “soberder beloningsbeleid” ontstaan in vergelijking tot de periode voor de invoering van de code. Toen ontvingen veel bestuurders salarissen die boven de Balkenendenorm liggen.

Reageer op dit artikel