nieuws

Camera meet temperatuur materiaal bij brandproef

bouwbreed

Een nieuwe meetmethode geeft bij brandproeven uitsluitsel over de exacte temperatuur van de geteste materialen. Tot nog toe is het vaststellen van die temperatuur een beetje raden, vinden onderzoekers van de Universidad Carlos III de Madrid. De vlam is vaak te heet om de temperatuur van het materiaal te kunnen bepalen. Ook gassen die uit […]

Een nieuwe meetmethode geeft bij brandproeven uitsluitsel over de exacte temperatuur van de geteste materialen. Tot nog toe is het vaststellen van die temperatuur een beetje raden, vinden onderzoekers van de Universidad Carlos III de Madrid. De vlam is vaak te heet om de temperatuur van het materiaal te kunnen bepalen. Ook gassen die uit het materiaal ontwijken maken de meting moeilijk. De onderzoekers zeggen wel een exacte waarde te kunnen vaststellen met een infraroodcamera. De camera brengt dwars door de vlam het hele oppervlak in beeld. De metingduurt enkele milliseconden.

Reageer op dit artikel