nieuws

Boon Edam maakt 10 meter hoge draaideur

bouwbreed Premium

Boon Edam maakt 10 meter hoge draaideur

Met een hoogte van tien meter heeft het Solna Shopping Centre in Stockholm naar eigen zeggen ’s werelds hoogste draaideurconstructie. Eigenaar Unibail-Rodamco van het Zweedse complex overweegt een vergelijkbare constructie te laten bouwen in een Nederlands complex.

Producent Boon Edam kreeg de opdracht alleen als het bedrijf ook de rest van de constructie kon leveren. De draaideur is de grootste variant van Boons Tournex. De 2,60 meter hoge deur draait in een cilinder van 4,50 meter hoog. Op deze cilinder staat een tweede met een hoogte van 5,50 meter. De totale hoogte van de constructie komt daarmee op 10 meter. In de tweede glazen cilinder zit een kleinere uit aluminium met een hoogglanscoating. De binnencilinder is bezet met oplichtende glasvezelpunten. Rond de buitencilinder zitten led-ringen.

Reageer op dit artikel