nieuws

Boels neemt grote Duitse verhuurder Baurent over

bouwbreed

Boels neemt grote Duitse verhuurder Baurent over

Boels wordt Europees gezien een steeds grotere speler, zeker nu het per 1 januari het Duitse Baurent Baumaschinen Miet-Service GmbH heeft overgenomen van het Japanse conglomeraat Itochu Corporation. Eerder dit jaar nam Boels in Nederland de grotendeels op franchisebasis gedreven Huurmax over. Pierre Boels, directeur Boels Verhuur: “Wij zijn zeer gelukkig met de overname van Baurent en hun geweldige klantenportfolio. De overname is een belangrijke stap voorwaarts in onze groeistrategie. Na deze uitbreiding hebben we 123 filialen in Duitsland.

Baurent is al bijna 40 jaar actief op de Duitse verhuurmarkt en behoort met een omzet van ruim 32 miljoen euro tot de grotere verhuurders van bouwmachines in Duitsland. Met de overname van de 29 vestigingen en de 182 medewerkers versterkt Boels Verhuur haar positie in de Duitse markt. De overdracht van de Baurent-aandelen van Itochu aan Boels heeft op op 1 januari plaatsgevonden.

Boels Verhuur, met de hoofdvestiging in Sittard, is naar eigen zeggen inmiddels een van Europa’s leidende verhuurorganisaties op het gebied van machine- en gereedschappenverhuur. Het bedrijf exploiteert ruim 260 vestigingen en heeft meer dan 1.800 medewerkers. Boels Verhuur is actief in Nederland, Duitsland, België, Luxemburg, Oostenrijk, Italië, Tsjechië, Polen en Slowakije.

Pierre Boels, directeur Boels Verhuur:

“De klanten van Baurent en Boels kunnen nu over een nog fijnmaziger netwerk en een nog breder en dieper assortiment beschikken. We streven ernaar om voor het einde van 2012 via ‘greenfield-openingen’ ons netwerk in Duitsland verder uit te bouwen tot in totaal 140 filialen.”

Hiroaki Hosoya, directeur ITOCHU Europe PLC:

“Wij zijn van mening dat Boels en Baurent goed bij elkaar passen en dat Boels, samen met Baurent, een fantastische kans heeft om synergie te creëren om winstgevende groei te behouden en een toonaangevend bedrijf in Duitsland kan worden.”

Meer info: www.boels.com.

Reageer op dit artikel