nieuws

Binnenwanden van kalkzandsteen bieden akoestisch comfort

bouwbreed Premium

Binnenwanden van kalkzandsteen bieden akoestisch comfort

Massieve 250 millimeter dikke woningscheidende wanden van kalkzandsteen voldoen ruimschoots aan de eisen van lucht- en contactgeluidsisolatie.

Dat blijkt uit onderzoek van Woningborg. Voor kleine seriematige woningprojecten is het een goedkoop alternatief voor de gietbouw. De geluidsmetingen zijn uitgevoerd in opdracht van wandenproducent Calduran Kalkzandsteen.

Het betrof een woningbouwproject in Haarlem met onder meer vier woningen. Deze zijn gebouwd met massieve, woningscheidende wanden, conform het INNIT- systeem en zijn in oktober opgeleverd door bouwbedrijf Tervoort. Dit cascosysteem is een gezamenlijke ontwikkeling van Dycore (systeemvloeren), Unidek (dakelementen) en Calduran (wanden). Uit de metingen blijkt dat de luchtgeluidsisolatie (+4 decibel) van de wand ruimschoots voldoet aan de eisen van het Bouwbesluit (0 decibel).

Reageer op dit artikel