nieuws

BAM verkoopt baggerbelang eindelijk

bouwbreed Premium

BAM verkoopt baggerbelang eindelijk

BAM verkoopt zijn 21,5 procentsbelang in baggeraar Van Oord voor 200 miljoen euro aan een groep Nederlandse en Belgische beleggers. Dat heeft het Bunnikse bouwconcern naar buiten gebracht.

In 2008 maakte BAM al bekend van het minderheidsbelang in Van Oord af te willen. Door de economische crisis was het baggerbedrijf zelf niet bij machte om het benodigde geld op tafel te leggen, waarop gezamenlijk gezocht werd naar een andere eigenaar voor de deelneming.

Na vier jaar zoeken is die nu gevonden in een consortium bestaande uit de Belgische investeringsmaatschappij Cobepa en de Nederlandse durfkapitalisen Janivo, Breedvast en Rinkelberg. Zij betalen 200 miljoen voor het belang van 21,5 procent. Het belang van 8,5 procent dat Van Oord had aangeboden, gaat niet naar hen over.

Het baggerbelang levert BAM dit jaar in totaal 238 miljoen op. Het betreft de verkoopsom van 200 miljoen, dividend van 16 miljoen en uitbetaald superdividend van 22 miljoen. Mochten de resultaten van Van Oord in de komende vijf jaar tegenvallen dan is BAM verplicht om maximaal 15 miljoen euro terug te betalen aan de kopers.

Reageer op dit artikel