nieuws

BAM dicht bij order voor grondwerk kerncentrale

bouwbreed Premium

BAM Nuttall, de Britse civieltechnische dochter van BAM, is samen met Kier gekozen als ‘preferred bidder’ voor voorbereidend grondwerk voor de bouw van een nieuwe kerncentrale in Hinkley Point aan de Ierse Zee bij Bristol. De toekenning van de opdracht ter waarde van ruim 110 miljoen euro is afhankelijk van het verstrekken van de bouwvergunningen. […]

BAM Nuttall, de Britse civieltechnische dochter van BAM, is samen met Kier gekozen als ‘preferred bidder’ voor voorbereidend grondwerk voor de bouw van een nieuwe kerncentrale in Hinkley Point aan de Ierse Zee bij Bristol.

De toekenning van de opdracht ter waarde van ruim 110 miljoen euro is afhankelijk van het verstrekken van de bouwvergunningen. BAM Nuttall en Kier hielden bij Hinkley Point onder meer concurrenten Balfour Beatty, Vinci en Costain van het lijf. Verwacht wordt dat deze eerste klus aan zeker 350 mensen werk zal bieden. Het grondwerk zou al begin 2012 moeten beginnen. Opdrachtgever EDF Energy verwacht uiteindelijk enkele miljarden euro’s in het project te investeren.

Hinkley Point maakt deel uit van een aantal nieuwe kerncentrales die de komende decennia in Groot-Brittannië gebouwd moeten worden. Daarnaast zijn eveneens tientallen miljarden nodig voor het buiten gebruik stellen en opruimen van de verouderde bestaande centrales.

Reageer op dit artikel