nieuws

Autovering voorkomt zeeziekte bij onderhoud

bouwbreed Premium

De bemanning van onderhoudsschepen voor buitengaatse windturbines wordt niet meer zeeziek als het vaartuig is voorzien van een speciale autovering. Dat zegt de Australische uitvinder/ondernemer Chris Heyring. Hij bouwt dergelijke schepen met zijn bedrijf Nauti-Craft. Toyota en Nissan passen de vering toe in terreinwagens. In vaartuigen wordt zij gecombineerd met twee stabilisatoren aan de voor- […]

De bemanning van onderhoudsschepen voor buitengaatse windturbines wordt niet meer zeeziek als het vaartuig is voorzien van een speciale autovering. Dat zegt de Australische uitvinder/ondernemer Chris Heyring. Hij bouwt dergelijke schepen met zijn bedrijf Nauti-Craft.

Toyota en Nissan passen de vering toe in terreinwagens. In vaartuigen wordt zij gecombineerd met twee stabilisatoren aan de voor- en achterkant. Om het effect van de vering zo goed mogelijk te kunnen benutten, ontwierp Heyring er een schip bij. De vering bestaat uit hydraulische cilinders die onderling zijn verbonden. Het effect van de golven wordt geneutraliseerd, zodat het vaartuig vlak op het water ligt.

Reageer op dit artikel