nieuws

Aantal faillissementen daalt

bouwbreed Premium

Het aantal faillissementen in de bouw zal dit jaar 6 procent lager uitkomen dan in 2010. Dat verwacht kredietverzekeraar Graydon.

Voor net geen 1.400 bouwbedrijven is dit jaar het doek gevallen of zal het nog gaan vallen, becijfert Graydon. Vorig jaar werden 1.477 bedrijven geteld. Het aantal bouwers dat bankroet ging is wel 9 procent hoger dan in 2009, het eerste volle jaar dat de bouw de crisis inging.

De daling van het aantal faillissementen dit jaar hangt samen met de relatief goede winter begin dit jaar. In de eerste helft van 2011 gingen 160 minder bedrijven failliet dan het jaar ervoor. De tweede helft van het jaar gingen er daarentegen juist 80 meer bedrijven failliet dan in dezelfde periode vorig jaar.

Reageer op dit artikel