nieuws

Aanschaf complete bestratingsmachine vaak stap te ver

bouwbreed

Aanschaf complete bestratingsmachine vaak stap te ver

De markt biedt stratenmakers die willen mechaniseren een ruime keuze aan materieel. Voor het klein(ere) bedrijf is de aanschaf van een ‘complete’ bestratingsmachine echter financieel gezien vaak net een stap te ver.

Fabrikanten bieden mede om die reden machines aan die een deel van het bestratingswerk mechaniseren. Dat zijn bijvoorbeeld de Palletteerkarren van AOE Techniek uit Denekamp. Straatstenen worden daarop in verband gelegd waarna het werkstuk met een klem op een pallet wordt opgeslagen of direct wordt gelegd.

Uitgebreidere machines als de Tiger-Stone van M&H Trading uit Oosterhout en de Sijnja-42 Street Designer van Sijnja Konstruktie uit Heteren leggen met minder mensen en materieel de stenen direct in het werk. Maar aan deze extra functies hangt wel een prijskaartje.

Reageer op dit artikel