nieuws

Woontoren IJDock bereikt hoogste punt

bouwbreed Premium

Woontoren IJDock bereikt hoogste punt

De woontoren op IJDock in Amsterdam bereikt donderdag 10 november het hoogste punt. De toren bevat 56 appartementen en is elf verdiepingen hoog.

In de plint is 1.100 m2 commerciële ruimte opgenomen, onderverdeeld in zeven units van 60 tot 250 m2. Deze zijn bestemd voor horeca en kleine winkelformules. Het ontwerp van de woontoren is van Zeinstra van Gelderen Architecten, opdrachtgever is ASR Vastgoed.  Naast de woontoren wordt op IJDock ook gewerkt aan een kantoortoren van elf verdiepingen. Die toren bereikte vorige maand het hoogste punt. Naast 3.400 m2 voor de Dienst Waterpolitie van het KLPD is er ongeveer 5.800 m2 beschikbaar voor de markt. Hiervan is inmiddels 1.200 m2 op de vijfde en zesde verdieping verhuurd aan managementadviesbureau A.T. Kearney. De oplevering van de kantoortoren is naar verwachting in het derde kwartaal 2012. In totaal gaat het op het eiland IJDock, op steenworp afstand van het Centraal Station, om zes gebouwen met een bouwvolume van in totaal 88.700 m2. De kantoortoren is het eerste in uitvoering genomen gebouw. De woontoren het tweede gebouw.

Reageer op dit artikel