nieuws

Woningaanpassingen voor ouderen leveren geld op

bouwbreed

De komende jaren moeten ongeveer een half miljoen woningen levensloopgeschikt worden gemaak, ziet Uneto-VNI een grote opgave in het verschiet. De brancheorganisatie roept overheden op gas te geven. Bij ongewijzigd beleid zouden de vereiste aantallen bij lange na niet worden gehaald. Het gevolg is dan dat de zorgkosten ‘exploderen’. Uneto-VNI maakt uit marktonderzoek op dat […]

De komende jaren moeten ongeveer een half miljoen woningen levensloopgeschikt worden gemaak, ziet Uneto-VNI een grote opgave in het verschiet. De brancheorganisatie roept overheden op gas te geven. Bij ongewijzigd beleid zouden de vereiste aantallen bij lange na niet worden gehaald. Het gevolg is dan dat de zorgkosten ‘exploderen’. Uneto-VNI maakt uit marktonderzoek op dat het leeuwendeel van de ouderen zo lang mogelijk zelfstandig wil wonen. Aanpassingen aan veel woningen zijn dan nodig. In Delft is een voorbeeldwoning ontwikkeld die laat zien hoe aan de hand van een beslismodel tegen relatief bescheiden kosten veel valt te bereiken. Deze woning is een initiatief van het samenwerkingsverband Wel Thuis. Naast Uneto-VNI participeren hierin TNO, de corporaties Vestia en Vidomes, het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatie Bedrijf (OTIB), de gemeente Delft en de zorginstellingen Pieter van Foreest.

Reageer op dit artikel