nieuws

Winst nieuwe werken vooral in reiskosten

bouwbreed Premium

Het nieuwe werken kan de Nederlandse samenleving jaarlijks miljarden euro’s opleveren. De winst zit volgens accountantsbureau PWC vooral in het terugdringen van de reistijd. Als in 2015 een vijfde van de beroepsbevolking een dag per week thuis zou werken, levert dat jaarlijks bijna 2 miljard euro op. Werkt 20 procent 2 dagen per week thuis, […]

Het nieuwe werken kan de Nederlandse samenleving jaarlijks miljarden euro’s opleveren. De winst zit volgens accountantsbureau PWC vooral in het terugdringen van de reistijd.

Als in 2015 een vijfde van de beroepsbevolking een dag per week thuis zou werken, levert dat jaarlijks bijna 2 miljard euro op. Werkt 20 procent 2 dagen per week thuis, dan loopt dat op tot bijna 3 miljard euro. Het aantal auto’s op de weg neemt dan met 180.000 per werkdag af. Dat betekent minder files, minder luchtverontreiniging en minder verkeersslachtoffers.

Ook voor bedrijven is het nieuwe werken voordelig. De productiviteit en de efficiency stijgen en de kosten voor kantoorruimte lopen terug.

Werknemers hebben nog wel veel vragen over het nieuwe werken, blijkt uit een peiling onder 5000 werknemers in bedrijven die ermee beginnen. Vier op de tien is vooral positief, anderen willen meer en hebben behoefte aan duidelijke afspraken.

Reageer op dit artikel