nieuws

Welstandsplannen vallen goed bij ondernemers

bouwbreed Premium

Bouwend Nederland en ondernemersorganisatie VNO-NCW zijn blij dat minister Donner (wonen) de verplichte advisering door een welstandscommissie schrapt. Een verplichte welstandstoets leidt tot onnodige stagnatie bij bouwprojecten, vindt Bouwend Nederland. “Samen met bestemmingsplannen die tot in detail het gebruik van een gebied binnen een gemeente regelen.” VNO-NCW verwacht dat de bouwleges flink omlaag kunnen door […]

Bouwend Nederland en ondernemersorganisatie VNO-NCW zijn blij dat minister Donner (wonen) de verplichte advisering door een welstandscommissie schrapt.

Een verplichte welstandstoets leidt tot onnodige stagnatie bij bouwprojecten, vindt Bouwend Nederland. “Samen met bestemmingsplannen die tot in detail het gebruik van een gebied binnen een gemeente regelen.” VNO-NCW verwacht dat de bouwleges flink omlaag kunnen door het schrappen van de welstandscommissies. “De kosten kunnen verder omlaag als gemeenten meer gebieden zouden aanwijzen als welstandsvrij, bijvoorbeeld alle bedrijventerreinen.”

De volgende stap moet zijn om bestemmingsplannen meer globaal te maken, bepleit Bouwend Nederland. “Hierdoor kunnen procedures versneld worden. Bovendien kunnen noodzakelijke bouwinvesteringen op elk gewenst moment worden gerealiseerd.”

Reageer op dit artikel