nieuws

Voor JCB kan 2011 jaar met grootste omzetgroei worden

bouwbreed Premium

Voor JCB kan 2011 jaar met grootste omzetgroei worden

Ondanks de vrij rustige laatste maanden door de vakantieperiode en de beperkte vraag uit de bouwsector, is JCB Benelux niet ontevreden over het afgelopen kwartaal. De stijgende lijn van het laatste kwartaal van 2010 en het eerste kwartaal van 2011 is niet doorgezet, maar de verkopen bleven zeker niet uit. Dat mede door een aantal nieuwe producten, deels overigens voor de agrarische en de afval/recyclingsector. Wereldwijd gaat het JCB echter zeer voor de wind.

JCB draait wereldwijd op volle toeren, zo constateert René Wetzels, Managing Director van JCB Benelux. Ondanks geluiden over wat een volgende recessie wordt genoemd is het marktaandeel flink groeiende. Als de geprognotiseerde aantallen worden gehaald in de komende twee maanden, is 2011 het jaar met de grootste groei ooit in de historie van de Engelse fabrikant. Het Beneluxteam van JCB is in de afgelopen periode ook erg druk geweest.Agrarisch scoort beter dan bouw


In de Benelux ligt dat anders. De verwachtingen voor het laatste kwartaal van 2011 zijn goed. Niet voor bouwmaterieel, maar traditioneel wordt in de agrarische sector in de laatste maanden van het jaar de balans opgemaakt en geïnvesteerd in nieuwe machines, aldus Wetzels.

Powerboom met zij-instap

Meest interessante JCB ontwikkeling van het afgelopen jaar was de Powerboom. Deze skidsteer is een machine die vooral in de industrie wordt gebruikt. Door de zij-instap is het volgens JCB de veiligste skidsteer op de markt. Wetzels over de JCB Powerboom: “Bij de traditionele skidsteers, waarbij voorin ingestapt moet worden, zijn al veel ongelukken gebeurd, doordat machinisten uitgleden en zelfs onder de bak terecht kwamen. Daar moet je als werkgever niet aan denken. Onze skidsteer is met recht de veiligste machine. Bovendien is dankzij de enkele arm, de Powerboom, het zicht rondom optimaal.”

Meer info: www.jcb.nl.

Reageer op dit artikel