nieuws

Vlastuin krijgt Broshuis trailer met zeer lage laadvloer

bouwbreed Premium

Vlastuin krijgt Broshuis trailer met zeer lage laadvloer

Broshuis heeft voor Vlastuin Transport uit Renswoude een vijf assige dubbel uitschuifbare semi-dieplader gebouwd met een hydraulische nekconstructie. Vlastuin zocht naar een semi-dieplader met een optimale bodemspeling en een zo laag mogelijke laadvloerhoogte. Dat meldt Materieelkrant-medewerker Iep van der Meer op zijn website trailertotaal.nl in de aanloop naar de Carrosserie Vakdagen Venray (15-17 november) en de komende vakbeurs Trailer 2011 in het Belgische Kortrijk (25 – 29 november).

De Broshuis SL-oplegger voldeed al aan de meeste eisen van Vlastuin Transport met zijn minimale laadvloerhoogte van 790 mm en de grote wieluitslag van de bestuurbare assen maar Vlastuin zocht vooral meer bodemvrijheid. De oplossing werd gevonden in een hydraulische nekconstructie. Door een combinatie van de maximale hoogste stand van de vering en de hydraulische nek wordt er nu een maximale bodemvrijheid van 800 mm gerealiseerd. Door deze techniek blijft de oplegger met zijn lading keurig waterpas, ook in de hoogste rijstand.

Systeem eerder toegepast

Broshuis maakt gebruik van een hydraulische nekconstructie waarmee hoogteverschillen tot 500 mm mogelijk zijn zonder dat dit gevolgen heeft voor de constructie van de nek zelf of het netto laadvloeroppervlak. Broshuis paste dit systeem eerder toe bij een oplegger voor het vervoer van windmolenvleugels voor een Deense klant.

De Broshuis SL-semi-dieplader van Vlastuin is voorzien van 12 tons assen en heeft een bruto laadvermogen van 85 ton. De oplegger is uitschuifbaar tot een lengte van maar liefst 34,80 meter.

Meer info: www.trailertotaal.nl.

Reageer op dit artikel