nieuws

Verzet tegen dikke gebouwschil

bouwbreed

Verzet tegen dikke gebouwschil

Het verdubbelen van de minimale Rc-waarde van de gebouwschil van 2,5 naar 5 is onverstandig. Dat vinden Bouwend Nederland, de NVB, Neprom en Aedes.

De brancheorganisaties noemen de vorig week aangenomen motie over de gebouwschil een “overhaaste uitglijder” van de Tweede Kamer die zal leiden tot onnodige meerkosten en uitvoeringsproblemen. Ze vinden met de BNA dat ontwerpers zelf moeten kunnen kiezen hoe ze een gebouw energiezuinig maken.

Bouwkostenexpert Ed de Rechteren van Hemert denkt er anders over. Met de extra kosten per woning valt het zijns inziens mee: ongeveer 1500 euro. Aannemers zijn volgens hem bang dat ze met een hogere Rc-waarde geen Oost-Europeanen meer kunnen inhuren, omdat die er niets van zullen snappen. Met de isolatiebedrijven is ook de SP al jaren vóór een hogere Rc-waarde. Toen zijn motie ‘genoeg applaus’ kreeg ontkurkte Kamerlid Paulus Jansen zelfs een fles champagne. Het laatste woord is nog aan minister Donner.

Reageer op dit artikel