nieuws

Verver zet haar huis te koop

bouwbreed

Verver zet haar huis te koop

Voormalig burgemeester Wilma Verver-Aartsen heeft haar villa in Schiedam te koop gezet.

De advertentie op jaap.nl omschrijft het huis als onlangs “geheel gerenoveerd met gebruikmaking van hoogwaardige materialen” en toont foto’s van een zeer luxe ingericht en onberispelijk afgewerkt interieur. De beelden staan haaks op Ververs bewering dat de verbouwing door het plaatselijke aannemingsbedrijf Van den Tempel in 2007 slecht werd uitgevoerd.

Een privéruzie met de aannemer over de verbouwing escaleerde tot een politieke rel die Verver haar baan kostte. Na beschuldigingen dat Verver ambtenaren opdracht had gegeven Van den Tempel uit te sluiten van gemeentelijk werk, volgde een onderzoek door Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten.

Een van de conclusies was dat de burgemeester zich schuldig had gemaakt aan machtsmisbruik. Van den Tempel heeft nog een vordering op de vroegere burgemeester van ruim drie ton aan onbetaalde rekeningen. Verver eist 3,5 ton van de aannemer voor het herstellen van slecht uitgevoerd werk.

Prijs op aanvraag

Wat de villa moet kosten is onbekend. Verver wilde gisteren geen toelichting geven op de vermelding “prijs op aanvraag”.

Volgens haar woordvoerder Klaas Wilting staat Verver niet te springen om uit Schiedam weg te gaan maar “wacht zij gewoon op een goed bod.” Een taxatie in opdracht van Verver kent het huis een waarde van 2,2 miljoen euro toe. Contra-expertises die Van den Tempel liet uitvoeren, noemen een waarde van maximaal 1,3 miljoen euro.

Reageer op dit artikel