nieuws

Verhagen op zoek naar meer geld voor Pianoo

bouwbreed Premium

Minister Verhagen wil dat aanbestedende diensten mee gaan betalen aan Pianoo. Daarmee zou in ieder geval het voortbestaan van Pianoo-desk gewaarborgd kunnen worden.

Zelf steekt het ministerie van Economische Zaken de komende drie jaar 1,2 miljoen euro per jaar in Pianoo. Daarmee kan het expertisecentrum voor aanbesteden de kennisfunctie behouden en het secretariaat van de commissie van aanbestedingsexperts blijven uitvoeren, schrijft Verhagen in een brief aan de Tweede kamer.

Het is echter onvoldoende om de door de gebruikers van Pianoo gewaardeerde netwerkfunctie te handhaven. Daarom wil de bewindsman dat aanbestedende diensten mee gaan betalen. Een aantal van hen heeft al de bereidheid uitgesproken om in ieder geval in 2012 een vaste bijdrage te willen leveren. Gebruikers die geen vaste bijdrage willen betalen, moeten dan maar voor de netwerkactiviteiten zoals het Pianoo-congres gaan betalen, vindt Verhagen.

Aanleiding is onderzoek van het EIM naar de waardering van gebruikers voor Pianoo dat op de nominatie stond eind dit jaar de deuren te moeten sluiten. Dat is voorlopig de komende drie jaar van de baan. De nieuwe Aanbestedingswet is mede aanleiding voor de minister om Pianoo te laten voortbestaan.

De gebruikers blijken het centrum overigens hoog te waarderen. De bestekkenbibliotheek scoort met een 6,8 het laagst.

Reageer op dit artikel