nieuws

Verbouwing schouwburg Cuijk voor 15,4 miljoen

bouwbreed

Er komt geen nieuwe schouwburg in Cuijk, maar de huidige wordt grondig verbouwd. De Cuijkse gemeenteraad heeft ingestemd met dit plan van het College van B&W. Het theater aan de Grotestraat wordt voor 15,4 miljoen euro gerestaureerd en uitgebreid. De capaciteit gaat met 100 extra stoelen naar 650, er komt een VVV in het gebouw […]

Er komt geen nieuwe schouwburg in Cuijk, maar de huidige wordt grondig verbouwd. De Cuijkse gemeenteraad heeft ingestemd met dit plan van het College van B&W. Het theater aan de Grotestraat wordt voor 15,4 miljoen euro gerestaureerd en uitgebreid. De capaciteit gaat met 100 extra stoelen naar 650, er komt een VVV in het gebouw en oefen- en lesruimtes voor Cuijkse verenigingen. En de voorgevel van het rijksmonument uit 1880 zal worden gerestaureerd. De schouwburg zal tijdens de verbouwing twee seizoenen achtereen gesloten blijven.

Een eerder plan om een nieuwe schouwburg neer te zetten op het terrein van de voormalige Homburg-vleesfabriek in Cuijk is afgeschoten. Dat bleek financieel niet haalbaar.

Reageer op dit artikel