nieuws

Veel bekende gezichten en een nieuw team gaan naar Zuid-Amerika

bouwbreed Premium

Veel bekende gezichten en een nieuw team gaan naar Zuid-Amerika

De ‘Dakar’ rally gaat in 2012 door de drie grootste Latijns-Amerikaanse landen, namelijk Argentinië, Peru en Chili. Ruim negenduizend kilometer wordt er afgelegd in 14 dagen. De start in Mar del Plata (Buenos Aires) vindt traditioneel plaats op 1 januari. Naast de teams van De Rooy, Marcel van Vliet en Wuf van Ginkel doen nog twee handen vol Nederlandse teams mee aan ‘race der racen’. Daaronder zowel bekende gezichten als ook een geheel nieuwe deelnemer.

De nieuweling is het Riwald team, onder meer gesponsord door Hein Heun. Bekend gezicht is dat van Jos Smink, die weer van de partij is met zijn opvallende rode Ginaf.

Jan Lammers rijdt dit jaar ook met een Ginaf, maar dan met zijn eigen sponsorconcept. Sponsors kunnen blokjes kopen op de truck, net als hij dat vroeger op zijn Le Mans racewagens deed.

Ook het Mammoet Rallysport team rijdt weer met Ginaf. Martin van den Brink rijdt voor de punten, terwijl Martien Hol snelle assistentie verzorgt.Gloednieuwe DAF rallytruck


Verder staat Hans Bekx weer aan de start met een gloednieuwe DAF rallytruck (foto). Vorig jaar crashte hij zwaar waardoor de DAF werd afgeschreven, maar de sympathieke Brabander is er weer bij.

Ander DAF rijders zijn dit jaar onder meer Aart Schoones, rijschoolhouder Marc Leeuw, Jumbo baas Frits van Eerd en transportondernemer Peter van den Bosch. Hij legde zijn gloednieuwe DAF op zijn kant tijdens de pre-proloog in Valkenswaard.

Mercedes-rijders

Eén van de markantste Dakar truckers is ook weer van de partij, Johan Elfrink. Hij pakt uit met zijn Finstral rallyteam met twee Mercedes-Benz Axor trucks die voor de punten gaan.

Een andere Mercedes rijder is Cornelis Offringa. De Friese handelaar in heftrucks gaat het weer proberen met zijn trouwe Unimog.

Reageer op dit artikel