nieuws

USG Restart geeft bedrijven gratis advies over Wajongers

bouwbreed

USG Restart geeft bedrijven gratis advies over Wajongers

De Wajong regelgeving, die sinds 1 januari 2010 van kracht is, heeft als doel om meer jongeren met een ziekte of handicap aan het werk te helpen. Wajong staat voor Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten. Waarschijnlijk wordt die per 1 januari 2013 opgenomen in de overkoepelende Wet Werken naar Vermogen (WWNV). USG Restart is een organisatie voor de begeleiding van Wajongers naar passend werk. Het bedrijf met vestiging in het gehele land biedt bedrijven daarvoor het gratis Restart Wajong Advies.

Bijna één op de tien werkgevers (9 procent) die nog geen jonggehandicapte in dienst heeft, is van plan het komend jaar een Wajonger aan te nemen. Als zij dit ook echt doen, dan stijgt het aandeel werkgevers met Wajongers in dienst van 4 naar 13 procent. Dit blijkt uit de Wajongmonitor 2010 van het UWV.

Voor al deze werkgevers kan het Restart Wajong Advies van pas komen. Het helpt om binnen een bedrijf de beschikbare werk- en functieprofielen op taakniveau te analyseren. Doel daarvan is het verruimen van de arbeidsmogelijkheden voor Wajongers.

Zichtbaar maken mogelijkheden

Het Restart Wajong Advies maakt voor werkgevers zichtbaar of en hoe in hun bedrijf Wajongers aan het werk kunnen. Dat kan door het invullen van (bestaande) vacatures of bijvoorbeeld door het bijeen voegen van elementaire taken om een nieuwe functie te realiseren. Een arbeidsdeskundige van USG Restart bezoekt daarvoor het bedrijf voor een gesprek met de werkgever, gevolgd door een rondleiding. Daarna wordt een een rapport opgesteld en met het bedrijf besproken alvorens actie wordt ondernomen. De regie blijft dus totaal in handen van het bedrijfsmanagement.Kwestie van (on)voldoende capaciteit


USG Restart omschrijft de reden voor de bijzonder Wajong dienstverlening als volgt: “Zowel grote werkgevers als MKB werkgevers hebben vaak niet de capaciteit om uit te zoeken hoe zij functies kunnen aanpassen voor Wajongers. In onze aanpak staat uw vraag centraal en het onderzoeksinstrument is laagdrempelig en eenvoudig. Wij stellen een advies op over de mogelijkheden binnen uw bedrijf om functies aan te passen. Onze arbeidsdeskundige heeft de benodigde kennis om de algemene kenmerken van Wajongers te combineren met bestaande taken binnen uw bedrijf. En soms worden daarbij onderdelen van verschillende taken of werkzaamheden gecombineerd tot één functie. Andere medewerkers kunnen zich dan nog meer richten op hun kerntaken. De Wajonger krijgt een kans in een functie die precies bij hem/haar past. En u heeft er een waardevolle en gemotiveerde medewerker bij.”Wie is USG Restart?


USG Restart is één van de grotere spelers op de markt van mobiliteit, arbeids(re-) integratie, begeleid werken en sociale activering in Nederland. Het bedrijf specilaliseert zich al ruim 10 jaar op het vlak van ontwikkeling van mens en organisatie. Vanuit de gedachte ‘Werk wat er écht toe doet’ levert het bedrijf een bijdrage aan de benutting van het arbeidspotentieel in Nederland. USG Restart heeft 29 vestigingen en het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht.

Meer info: www.usgrestart.nl.

 

Reageer op dit artikel