nieuws

Uitklapbare overkappingvoor stille bevoorrading

bouwbreed

Het Limburgs architectenbureau Satijnplus Architecten heeft een eenvoudige oplossing bedacht voor geluidsoverlast veroorzaakt door het bevoorraden van detailhandel in woonwijken. De zogeheten Silent Loading Dock is een flexibele, uitklapbare overkapping waarmee laad- en losactiviteiten in de openbare ruimte kunnen worden afgeschermd. Na het laden en lossen wordt de SLD ingeklapt en een integraal onderdeel van […]

Het Limburgs architectenbureau Satijnplus Architecten heeft een eenvoudige oplossing bedacht voor geluidsoverlast veroorzaakt door het bevoorraden van detailhandel in woonwijken.

De zogeheten Silent Loading Dock is een flexibele, uitklapbare overkapping waarmee laad- en losactiviteiten in de openbare ruimte kunnen worden afgeschermd. Na het laden en lossen wordt de SLD ingeklapt en een integraal onderdeel van de gevel.

Door toepassing van dit product in combinatie met stille vrachtwagens wordt de geluidsoverlast met 30 dB(A) gereduceerd, ruim onder het genormeerde niveau voor dagranddistributie (vóór 7 uur ’s ochtends en na 9 uur ’s avonds). Verdere ontwikkeling moet ervoor zorgen dat de SLD optimaal geïntegreerd wordt in de bebouwde omgeving aldus de ontwerpers.

Reageer op dit artikel