nieuws

Toeleveranciers zien geen herstel voor 2014

bouwbreed

Het merendeel van de toeleveranciers in de bouw verwacht dat de sector niet voor 2014 uit het dal kruipt.

Dat blijkt uit een conjunctuurenquête van het Nederlands Verbond Toelevering Bouw (NVTB). Zo’n 60 procent van de toeleveranciers ziet de markt pas in 2014 of later herstellen. Daarmee is de stemming onder hen in een half jaar tijd flink verslechterd. Rond de zomer rekende nog meer dan 50 procent van de toeleveranciers op een oplevende economie eind volgend jaar.

De enige markt waarin volgens de toeveranciers momenteel nog leven zit, is de renovatie- en onderhoudssector. Het meest negatief zijn ze over de sector utiliteitsbouw. Die krijgt het stemmingscijfer 3,7 mee.

De NVTB waarschuwt dat de alsmaar stijgende grondstofkosten gaan leiden tot hogere prijzen van bouwmaterialen. “Deze zullen toch doorbelast moeten worden anders kunnen de bedrijven niet overleven”, aldus de brancheorganisatie.

Reageer op dit artikel