nieuws

Stagnatie producenten van bouwmaterialen

bouwbreed Premium

De producenten van bouwmaterialen, aardewerk en glas maken zich grote zorgen over hun orderpositie. In onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek geeft 44 procent aan zijn werkvoorraad te zien afnemen. Van de bedrijven meldt ruim de helft te kampen te hebben met stagnatie ten gevolg van een te geringe vraag. De bezettingsgraad bedroeg […]

De producenten van bouwmaterialen, aardewerk en glas maken zich grote zorgen over hun orderpositie. In onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek geeft 44 procent aan zijn werkvoorraad te zien afnemen.

Van de bedrijven meldt ruim de helft te kampen te hebben met stagnatie ten gevolg van een te geringe vraag. De bezettingsgraad bedroeg 75,2 procent. De prijzen hebben de neiging licht te stijgen. In 11 procent van de ondernemingen worden komende maanden arbeidsplaatsen geschrapt.

Reageer op dit artikel